werktitel: de drempelwaarde

De komende tijd zal ik verslag doen van mijn studie naar de ruimte tussen het publieke en private. Hoe wordt en werd deze ruimte of grens gebruikt, bepaald, begrepen, vormgegeven, gematerialiseerd en toegeëigend? De studie is een vorm van ontwerponderzoek, al tekenend, lezend en analyserend probeer ik vat te krijgen op de verschillende aspecten. Het verslag bestaat uit getekende verhalen en animaties. 

In het verhaal van Kitty, gaat het om de essentie van de private ruimte.

In Licht kijk ik naar de manier waarop met glas de grens tussen openbaar en privé wordt opgezocht,  bijvoorbeeld in het Roby house.

In De deur is niet het raam,  gaat het over de transitie tussen binnen en buiten.

Op de huid, bestudeer ik de gevel als materiele grens.

In De groeten van Uilenburg bestudeer ik het ontstaan van een stedelijk interieur.

de maat van alle dingen